Schapen en vachten!


Het schaap zoals wij deze kennen stamt waarschijnlijk af van het wilde schaap, de moeflon. Door de jaren heen heeft de mens het schaap gehouden en verspreid. Door gericht te fokken en door natuurlijk selectie door uiteenlopende leefomstandigheden zijn er diverse rassen ontstaan. Deze rassen hebben allemaal hun eigen eigenschappen die nodig zijn om te overleven in de omstandigheden waarin zij verblijven. Wat betreft hun vacht zie je dan dat de schapen die in koude en natte omgevingen verblijven een dichte vacht hebben die goed isoleert. De gekrulde haren hebben dan ook een functie: Hierdoor blijft er meer lucht tussen de haren hangen.

Een bijzondere plaats wordt ingenomen door het IJslandse schaap. Omdat IJsland een eiland is zijn er door de jaren heen weinig andere rassen “gemend” met het IJslandse schaap. Hierdoor is een ras ontstaan die meer dan perfect reageert op het IJslandse klimaat dat vaak koud en vochtig is. De vacht van het IJslandse schaap  bestaat uit een buitenste laag lang glanzende draden die goed bestand zijn tegen regen en mist. De binnenste draad is fijn en zacht en isoleert perfect tegen de kou.

Over ons


Als kind woonde ik op het platteland. Mijn ouders hadden een boerderij waar ze zowel akkerbouw als veeteelt bedreven. Naast de veeteelt hadden we ook een wei vol schapen. Hierdoor groeide ik op met de seizoenen en de natuur.

Later na mijn studie kwam ik terecht in de stad. Hoewel ik het heerlijk vond om alle faciliteiten bij de hand te hebben, miste ik met name de seizoenen. De avondgeur van november, de hectiek van de oogsttijd en de hazen en fazanten in het voorjaar in de tuin. Tijdens een weekend met mijn man op de heide in Duitsland zagen we tijdens onze wandelingen een schaapskudde. Ik was even vergeten hoe mooi deze dieren waren.  Tijdens dit weekend kocht ik een prachtige schapenvacht met de mooiste kleuren.

Door dit weekend is het idee ontstaan om meer te gaan doen met deze schapenvachten. Er kwamen steeds meer ideeën wat resulteerde in schaapsvacht.nl.  Ik vind het heerlijk om met zo’n mooi natuur product te werken. De toepassingen en mogelijkheden zijn eindeloos. Ik hoop dat u hiervoor op mijn site inspiratie opdoet en dat u net zo enthousiast zult zijn als ik!

Omstandigheden


De huiden komen allemaal van looierijen uit Europa. Geen enkel schaap wordt geslacht vanwege zijn vacht. De schapen en lammeren komen van schapenboerderijen, particuliere boeren en uit vrije kuddes uit Europa. De vachten worden op plantaardige wijze, met aluin, gelooid. Ze zijn dan ook veilig te gebruiken voor mens en dier. De vachten passen dan ook perfect in een duurzame, bewuste leefstijl waarbij respect voor mens, dier en natuur centraal staat.

Doordat wij op lokaal niveau eigen contacten hebben kunnen wij het productieproces volgen. Tevens zijn onze mensen op de hoogte van de lokale gebruiken, methoden en taal. Hierdoor hopen wij u te verzekeren van de beste kwaliteit.

Onderhoud


In principe vergt een schapenvacht weinig onderhoud. Soms eens even goed uitkloppen is voldoende. Af en toe een borstelbeurt  zorgt ervoor dat de haren weer mooi vallen.
Mocht er een vlek op het schapenvacht zitten dan kun je deze opdeppen met een droge doek. Mocht de vlek wat steviger of opgedroogd zijn dan kun je de vlek met een lichtvochtige doek eruit proberen te strijken. Ik gebruik hiervoor vaak lauwwarm water met een druppeltje wolwasmiddel. Echt een druppel, geen schuim!!

Is een vacht om een of andere reden echt vies dan kan je proberen hem wassen met een speciaal wolwasmiddel of chemisch reinigen. De schapenvacht wordt er echter niet altijd mooier op. Rustig laten drogen, zeker niet direct in de zon leggen  en regelmatig bewegen zodat de onderkant niet hard wordt. Als de vacht helemaal droog is, kun je hem uitborstelen met een (honden)borstel.

Ideeën
| Meer

Schapenvachten

Schaapsvacht.nl biedt haar klanten meer dan alleen schapenvachten. (zie ook onze BLOG)

Schaapsvacht.nl staat voor een eerlijke online eco shopping ervaring. Ons doel is om onze klanten een breed scala van eerlijke producten aan te bieden met een uitstekende kwaliteit van Europeese afkomst en super klantenservice!
Dit is wat onze klanten hierover zeggen: 
 

Onze website biedt het grootste en meest gevarieerde aanbod aan ecologisch gelooide lamsvachten en schapenvachten. Tevens hebben wij lamsvachten en schapenvachten van verschillende soorten schapen uit verschillende landen.

Daarnaast voeren wij een assortiment producten met dezelfde filosofie. Hierbij moet u denken aan onze ongeverfde wollen dekens en baby producten. 

Onze referenties

Onze klanten over ons:

Kijk zelf wat onze klanten over
ons en onze producten zeggen.

..uw ervaring binnenkort ook hier ?

Over Schaapsvacht.nl

Schaapsvacht.nl is onderdeel van Skins of Nature

KVK 55408761
BTW 162917727B01
IBAN NL55RABO0136603874  
BIC RABONL2U
 


Ontwerp & Beheer
Skins of Nature   
 
Copyrights © 
Alle rechten voorbehouden

Waarom Schaapsvacht?

- Je krijgt wat je ziet
- Ecologisch gelooide vachten
- 100% Duurzaam
- Speciale en zeldzame vachten
- Snel en overzichtlijk zoeken
- Snel en veilig betalen via SSL
- Snelle bezorging en service
- Maatschappelijk ondernemend
Géén verzendkosten voor Nederland, België en Duitsland

Help Schaapsvacht.nl haar site verbeteren dmv cookies. Wij slaan nooit persoonlijke gegevens op.
Interieur Inspiratie - Schapenvacht populair deze winter