Schapen en vachten!


Het schaap zoals wij deze kennen stamt waarschijnlijk af van het wilde schaap, de moeflon. Door de jaren heen heeft de mens het schaap gehouden en verspreid. Door gericht te fokken en door natuurlijk selectie door uiteenlopende leefomstandigheden zijn er diverse rassen ontstaan. Deze rassen hebben allemaal hun eigen eigenschappen die nodig zijn om te overleven in de omstandigheden waarin zij verblijven. Wat betreft hun vacht zie je dan dat de schapen die in koude en natte omgevingen verblijven een dichte vacht hebben die goed isoleert. De gekrulde haren hebben dan ook een functie: Hierdoor blijft er meer lucht tussen de haren hangen.

Een bijzondere plaats wordt ingenomen door het IJslandse schaap. Omdat IJsland een eiland is zijn er door de jaren heen weinig andere rassen “gemend” met het IJslandse schaap. Hierdoor is een ras ontstaan die meer dan perfect reageert op het IJslandse klimaat dat vaak koud en vochtig is. De vacht van het IJslandse schaap  bestaat uit een buitenste laag lang glanzende draden die goed bestand zijn tegen regen en mist. De binnenste draad is fijn en zacht en isoleert perfect tegen de kou.


| Meer

Schapenvachten

Schaapsvacht.nl biedt haar klanten meer dan alleen schapenvachten. (zie ook onze BLOG)

Schaapsvacht.nl staat voor een eerlijke online eco shopping ervaring. Ons doel is om onze klanten een breed scala van eerlijke producten aan te bieden met een uitstekende kwaliteit van Europeese afkomst en super klantenservice!
Dit is wat onze klanten hierover zeggen: 
 

Onze website biedt het grootste en meest gevarieerde aanbod aan ecologisch gelooide lamsvachten en schapenvachten. Tevens hebben wij lamsvachten en schapenvachten van verschillende soorten schapen uit verschillende landen.

Daarnaast voeren wij een assortiment producten met dezelfde filosofie. Hierbij moet u denken aan onze ongeverfde wollen dekens en baby producten. 

Onze referenties

Onze klanten over ons:

Kijk zelf wat onze klanten over
ons en onze producten zeggen.

..uw ervaring binnenkort ook hier ?

Over Schaapsvacht.nl

Schaapsvacht.nl is onderdeel van Skins of Nature

KVK 55408761
BTW NL001865322B62

IBAN NL55RABO0136603874  
BIC RABONL2U
 


Ontwerp & Beheer
Skins of Nature   
 
Copyrights © 
Alle rechten voorbehouden

Waarom Schaapsvacht?

- Je krijgt wat je ziet
- Ecologisch gelooide vachten
- 100% Duurzaam
- Speciale en zeldzame vachten
- Snel en overzichtlijk zoeken
- Snel en veilig betalen via SSL
- Snelle bezorging en service
- Maatschappelijk ondernemend
Géén verzendkosten voor Nederland, België en Duitsland

Help Schaapsvacht.nl haar site verbeteren dmv cookies. Wij slaan nooit persoonlijke gegevens op.
Interieur Inspiratie - Schapenvacht populair deze winter